Rigó Jancsi

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a mázhoz:

Hozzávalók a krémhez:






Elkészítése:

A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját simára keverjük a Canderel édesítőporral és 4 ek. hideg vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, apránként, felváltva a tojáshabbal a krémbe dolgozzuk. Egy kisebb tepsi (kb. 25 cm x 15 cm) alját (csak az alját!) kivajazzuk, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a krémet. A sütőben kb. 15 percig (tűpróba) sütjük. Tiszta konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, belekeverjük a vajat, és hagyjuk elolvadni. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, és a tetejére simítjuk a csokoládékrémet. Hagyjuk megszáradni.
A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. Fél dl vizet öntünk hozzá, és felforraljuk. Elkeverjük 2-3 ek. tejszínnel, majd az összes tejszínt hozzáadjuk. Rászórjuk a kakaót, a Canderel édesítőport, és kemény habbá verjük. Az alsó tésztalapra simítjuk, és fél órára hidegre tesszük. A csokoládéval bevont lapot forró vízbe mártott késsel kb. 5x5 cm kockákra vágjuk. A sütemény tetejére sorakoztatjuk a kockákat, és teljesen átvágjuk. Tálalásig hidegen tartjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!