Rigó Jancsi
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 6 evőkanál Canderel édesítőpor
- 13 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1,5 csomag sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
- 1 tábla Canderel tejcsokoládé
- 5 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1/2 l tejszín
- 6 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál Canderel édesítőpor
Elkészítése:
A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk,
a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját simára keverjük a Canderel édesítőporral és 4 ek. hideg vízzel.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, apránként, felváltva a tojáshabbal a krémbe dolgozzuk.
Egy kisebb tepsi (kb. 25 cm x 15 cm) alját (csak az alját!) kivajazzuk, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a krémet.
A sütőben kb. 15 percig (tűpróba) sütjük. Tiszta konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, belekeverjük a vajat, és hagyjuk elolvadni. A tésztát vízszintesen kettévágjuk,
és a tetejére simítjuk a csokoládékrémet. Hagyjuk megszáradni.
A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. Fél dl vizet öntünk hozzá, és felforraljuk.
Elkeverjük 2-3 ek. tejszínnel, majd az összes tejszínt hozzáadjuk. Rászórjuk a kakaót, a Canderel édesítőport,
és kemény habbá verjük. Az alsó tésztalapra simítjuk, és fél órára hidegre tesszük. A csokoládéval bevont lapot
forró vízbe mártott késsel kb. 5x5 cm kockákra vágjuk. A sütemény tetejére sorakoztatjuk a kockákat, és teljesen
átvágjuk. Tálalásig hidegen tartjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!